Hovězí rolky se šunkou
100 min.
Ingredience
- 480gramůHovězí svíčková
- 150gramůSýr Parmezán
- 5lžicPetržel - nať
- 85mililitrůVíno červené
- 2kusyBobkový list
- 170mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaOregano sušené
- 1kusBazalka
- 2kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 170mililitrůProtlak rajčatový
- 1lžičkaSůl
- 100gramůŠunka uzená
- 1kusCibule
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
33 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
814 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí rozdělíme na čtyři přibližně stejné plátky, přikryjeme je fólií a mírně rozklepeme. Na každý plátek položíme jeden plátek šunky. Smícháme nastrouhaný sýr, dva prolisované stroužky česneku, nasekanou petrželku, dvě naměkko uvařená a oloupaná vejce, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a naklademe ji na plátky masa se šunkou. Srolujeme je jako rolky a převážeme je provázkem.
- 2Na oleji dozlatova rychle opečeme závitky a uložíme je do vymazaného pekáče.
- 3Do pánve dáme nasekanou cibuli, osmažíme ji dozlatova, pak přidáme protlak, víno, bobkové listy, vývar, sůl a pepř. Přivedeme je do varu a nalijeme na masové rolky.
- 4Ty pečeme přikryté asi hodinu. Rolky pak rozvážeme a podáváme s omáčkou, ozdobené bazalkou a oreganem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.