Hovězí roštěnec s jarní cibulkou
40 min.

Ingredience
- 800gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 6kusůCibulka jarní
- 80mililitrůBalsamico ocet
- 100mililitrůVíno portské
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 1lžícePažitka
- 1lžičkaHořčice francouzská
- 45mililitrůOlej slunečnicový
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
54 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a vetřeme do něj rozmarýn. Necháme 30 minut odpočívat.
- 2Na ohnivzdorné pánvi rozpálíme slunečnicový olej a maso na něm v troubě z obou stran opečeme.
- 3Přidáme polovinu másla, opět vložíme do trouby, pečeme dalších 10 minut. Během pečení maso podléváme. Poté ho vyjmeme z trouby a udržujeme v teple.
- 4Z pánve slijeme všechen tuk, vložíme na ni zbytek másla, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a opékáme. Přidáme balsamico, portské víno, zeleninový vývar a 5 minut povaříme. Přidáme na jemno nasekanou pažitku, francouzskou hořčici, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
- 5Maso servírujeme na připravené talíře a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.