Hovězí roštěnec s jarní cibulkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
54 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a vetřeme do něj rozmarýn. Necháme 30 minut odpočívat.
  • 2
    Na ohnivzdorné pánvi rozpálíme slunečnicový olej a maso na něm v troubě z obou stran opečeme.
  • 3
    Přidáme polovinu másla, opět vložíme do trouby, pečeme dalších 10 minut. Během pečení maso podléváme. Poté ho vyjmeme z trouby a udržujeme v teple.
  • 4
    Z pánve slijeme všechen tuk, vložíme na ni zbytek másla, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a opékáme. Přidáme balsamico, portské víno, zeleninový vývar a 5 minut povaříme. Přidáme na jemno nasekanou pažitku, francouzskou hořčici, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
  • 5
    Maso servírujeme na připravené talíře a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.