Hovězí s brokolicí po čínsku

50 min.
Čína
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
103 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brokolici nakrájíme na menší kousky. Dáme je na pařák a vaříme v páře do požadovaně měkkosti. Po 7-10 minutách je odložíme stranou.
  • 2
    Z hovězího masa odkrájíme přebytečný tuk a maso nakrájíme na malé kousky.
  • 3
    Na pánvi wok rozpálíme na mírném plameni 1 lžíci oleje a restujeme česnek dohněda 3-5 minut. Přidáme hovězí maso, sůl, bílý pepř a promícháme. Restujeme dokud nebude hovězí téměř hotové, asi 15-20 minut. Potom zvýšíme plamen a přidáme brokolici a sezamový olej. Restujeme 1-2 minuty nebo dokud nebude maso zcela hotové.
  • 4
    Těsně před podáváním rozehřejeme zbývající 1/4 lžíce sezamového oleje na malé pánvi a opražíme sezamová semínka dozlatova, ne více než 1 minutu. Nepřipálit! Přidáme ke směsi a promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.