Hovězí s brokolicí po čínsku
50 min.
Ingredience
- 30mililitrůOlej sezamový
- 1lžičkaSezam - semena
- 500gramůBrokolice
- 570gramůHovězí maso zadní
- 1špetkaPepř bílý
- 10stroužkůČesnek
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
103 mg
Postup přípravy
- 1Brokolici nakrájíme na menší kousky. Dáme je na pařák a vaříme v páře do požadovaně měkkosti. Po 7-10 minutách je odložíme stranou.
- 2Z hovězího masa odkrájíme přebytečný tuk a maso nakrájíme na malé kousky.
- 3Na pánvi wok rozpálíme na mírném plameni 1 lžíci oleje a restujeme česnek dohněda 3-5 minut. Přidáme hovězí maso, sůl, bílý pepř a promícháme. Restujeme dokud nebude hovězí téměř hotové, asi 15-20 minut. Potom zvýšíme plamen a přidáme brokolici a sezamový olej. Restujeme 1-2 minuty nebo dokud nebude maso zcela hotové.
- 4Těsně před podáváním rozehřejeme zbývající 1/4 lžíce sezamového oleje na malé pánvi a opražíme sezamová semínka dozlatova, ne více než 1 minutu. Nepřipálit! Přidáme ke směsi a promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.