Hovězí s burgundskou omáčkou
205 min.
Ingredience
- 2kilogramyHovězí kýta
- 20mililitrůOlej olivový
- 2lžíceSůl
- 2kusyCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 5stroužkůČesnek
- 400mililitrůVíno burgundské
- 40mililitrůSherry brandy
- 1lžičkaNové koření mleté
- 1lžičkaPepř černý celý
- 4kusyRajčata
- 1kostkaBujón hovězí
- 0,5kusCeler bulvový
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
32 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve velké zapékací míse rozpálíme olej. Vložíme osolené maso a zprudka po všech stranách opečeme tak, aby maso zcela zhnědlo. Poté jej vyjmeme a odložíme ve vhodné nádobě stranou. Do výpeku vložíme nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev, celer, petržel a česnek, které na mírném plameni pečeme přibližně 5 minut. Když je zelenina mírně do zlatova opečená, přidáme víno, sherry brandy, nové koření, hřebíček, celý pepř, nahrubo nakrájená rajčata zbavená slupky a vše podle chuti osolíme. Vložíme zpět maso, přikryjeme poklicí a za občasného podlévání masovým vývarem pečeme asi 2-2,5 hodiny. Hotové (už měkké) maso vyjmeme ze zapékací mísy, omáčku zbavíme koření a zeleniny. Nakonec ji povaříme ještě dalších 5 minut, aby se její objem snížil na polovinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.