Hovězí s kdoulemi, medem a mandlemi na citronu
145 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100mililitrůOlej stolní
- 100mililitrůVíno červené
- 800gramůHovězí svíčková
- 800gramůKdoule
- 1kusMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCitronová kůra
- 40mililitrůMed včelí
- 1kusSkořice celá
- 5kusůHřebíček
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMandle
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
33 g
Sacharidy
136 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Smícháme nakrájenou mrkev a cibuli na plátky, prolisovaný česnek, mletou skořici, sůl, olej, víno a pepř. Směs promícháme a natřeme na maso, to pak dáme do lednice na 12 hodin marinovat.
- 2Potom dáme maso do pekáče s nakrájenou mrkví i marinádou. Pečeme ho 15 minut na 220°C. Poté maso podlijeme a pokračujeme 1 a 1/2 hodiny při 180°C. Maso průběžně poléváme.
- 3Kdoule oloupeme, nakrájíme na dílky, vložíme do vody s citronovou šťávou, přidáme med, skořici, hřebíčky, kůru, sůl a směs vaříme doměkka. Mandle opražíme nasucho. Maso necháme po dopečení 10 minut odpočinout a podáváme ho na plátky s omáčkou, mandlemi, kdoulemi a bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.