Hovězí s kdoulemi, medem a mandlemi na citronu

145 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
33 g
Sacharidy
136 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme nakrájenou mrkev a cibuli na plátky, prolisovaný česnek, mletou skořici, sůl, olej, víno a pepř. Směs promícháme a natřeme na maso, to pak dáme do lednice na 12 hodin marinovat.
  • 2
    Potom dáme maso do pekáče s nakrájenou mrkví i marinádou. Pečeme ho 15 minut na 220°C. Poté maso podlijeme a pokračujeme 1 a 1/2 hodiny při 180°C. Maso průběžně poléváme.
  • 3
    Kdoule oloupeme, nakrájíme na dílky, vložíme do vody s citronovou šťávou, přidáme med, skořici, hřebíčky, kůru, sůl a směs vaříme doměkka. Mandle opražíme nasucho. Maso necháme po dopečení 10 minut odpočinout a podáváme ho na plátky s omáčkou, mandlemi, kdoulemi a bramborovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.