Hovězí s olivami

222 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1290 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
73 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na oleji osmahneme kolečka cibule, nasekané šalotky a celer, kolečka mrkve. Po dvou minutách je dáme z ohně, přilijeme víno, vložíme celé pepře, dva stroužky česneku nasekané na plátky, bobkový list, tymián, petrželku a sůl. Vše vaříme asi dvacet minut, pak necháme vychladit.
  • 2
    Maso dáme do mísy a zalijeme marinádou. Přikryté v ledničce marinujeme dvanáct hodin. Občas je obracíme.
  • 3
    Pak maso dáme do zapékací mísy. Přidáme plátky slaniny, 250 g koleček mrkve, bylinky a tři stroužky česneku. Přilijeme všechnu marinádu, mísu přikryjeme alobalem a pokrm pečeme asi dvě a půl hodiny.
  • 4
    Nakonec vmícháme olivy a pokračujeme dalších třicet minut.
  • 5
    Pokrm podáváme s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.