Hovězí s olivami
222 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kilogramyHovězí libové
- 250gramůSlanina vepřová
- 2kusyBobkový list
- 1kusPetržel - nať
- 2šálkyOlivy černé
- 125mililitrůOlej olivový
- 1kusCeler bulvový
- 170mililitrůVíno červené
- 6kusůPepř černý celý
- 400gramůOlivy zelené
- 250gramůMrkev kořen
- 5stroužkůČesnek
- 4kusyŠalotka
- 1lžičkaSůl
- 6krajícůChléb konzumní
- 1kusTymián čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1290 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
73 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na oleji osmahneme kolečka cibule, nasekané šalotky a celer, kolečka mrkve. Po dvou minutách je dáme z ohně, přilijeme víno, vložíme celé pepře, dva stroužky česneku nasekané na plátky, bobkový list, tymián, petrželku a sůl. Vše vaříme asi dvacet minut, pak necháme vychladit.
- 2Maso dáme do mísy a zalijeme marinádou. Přikryté v ledničce marinujeme dvanáct hodin. Občas je obracíme.
- 3Pak maso dáme do zapékací mísy. Přidáme plátky slaniny, 250 g koleček mrkve, bylinky a tři stroužky česneku. Přilijeme všechnu marinádu, mísu přikryjeme alobalem a pokrm pečeme asi dvě a půl hodiny.
- 4Nakonec vmícháme olivy a pokračujeme dalších třicet minut.
- 5Pokrm podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.