Hovězí steak s parmskou šunkou a sýrem Brie

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
17 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
435 mg
Cukr
490 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Grilovací pánev rozpálíme.
  • 2
    Hovězí svíčkovou nakrájíme na silnější plátky a trochu naklepeme, osolíme a okořeníme steakovým kořením, potřeme olivovým olejem.
  • 3
    Steaky grilujeme na rozpálené grilovací pánvi a na každý steak položíme plátek sýra Brie.
  • 4
    V kastrůlku rozpálíme polovinu másla, přidáme na kolečka nakrájený česnek a chvilku povaříme. Poté přidáme na proužky nakrájenou parmskou šunku a na kolečka nakrájenou jarní cibulku a 2 minuty restujeme. Nakonec zalijeme portským vínem, hovězím vývarem a na mírném ohni vaříme, dokud se tekutina nesvaří na polovinu. Nakonec přimícháme najemno nasekanou pažitku, máslo, osolíme a opepříme.
  • 5
    Steaky se sýrem Brie servírujeme na připravené talíře a přelijeme omáčkou s parmskou šunkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.