Hovězí steak s parmskou šunkou a sýrem Brie
45 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí svíčková
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 120gramůSýr Brie
- Omáčka
- 1stroužekČesnek
- 150gramůŠunka parmská
- 2lžíceVíno portské
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaPažitka
- 3kusyCibulka jarní
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
17 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
435 mg
Cukr
490 mg
Postup přípravy
- 1Grilovací pánev rozpálíme.
- 2Hovězí svíčkovou nakrájíme na silnější plátky a trochu naklepeme, osolíme a okořeníme steakovým kořením, potřeme olivovým olejem.
- 3Steaky grilujeme na rozpálené grilovací pánvi a na každý steak položíme plátek sýra Brie.
- 4V kastrůlku rozpálíme polovinu másla, přidáme na kolečka nakrájený česnek a chvilku povaříme. Poté přidáme na proužky nakrájenou parmskou šunku a na kolečka nakrájenou jarní cibulku a 2 minuty restujeme. Nakonec zalijeme portským vínem, hovězím vývarem a na mírném ohni vaříme, dokud se tekutina nesvaří na polovinu. Nakonec přimícháme najemno nasekanou pažitku, máslo, osolíme a opepříme.
- 5Steaky se sýrem Brie servírujeme na připravené talíře a přelijeme omáčkou s parmskou šunkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.