Hovězí steaky s bramborovou čepicí
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaHořčice kremžská
- 150gramůBrambory
- 2lžíceStrouhanka
- 200mililitrůChilli omáčka
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůSýr smetanový tavený 45%
- 1stroužekČesnek
- 3lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
33 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a po obou stranách zprudka osmažíme v rozpáleném oleji. Plátky vyjmeme z pánve, ještě mírně osolíme a potřeme slabě hořčicí.
- 2Oloupané brambory nastrouháme, přidáme jemně pokrájenou cibuli a utřený česnek. Přimícháme vejce, sýr, strouhanku, sůl a pepř.
- 3Maso vložíme do pekáče, překryjeme bramborovou směsí a zapékáme v troubě při 180 stupních Celsia asi 15 minut.
- 4Maso i s bramborami rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.