Hovězí steaky s dušenou petrželí
30 min.
Ingredience
- 800gramůPetržel kořen
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyCibulka jarní
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1hrstPažitka
- 0,5decilitrVoda pitná
- 4lžíceZakysaná smetana
- 2lžičkyHořčice
- 600gramůHovězí svíčková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
8 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Petržel oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
- 2Jarní cibulky opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme na tenká kolečka.
- 3Petrželku a pažitku omyjeme a okapané nasekáme najemno.
- 4Hovězí maso omyjeme, osušíme, naporcujeme na 4 steaky, které opepříme a osolíme.
- 5V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, osmažíme na něm nakrájenou petržel, pak ji osolíme a pod pokličkou dusíme na středním ohni 10 minut. Potom k petrželi přisypeme kolečka cibulek a dalších 5 minut za stálého míchání smažíme.
- 6V druhé velké pánvi rozpálíme zbylý olej a steaky na něm smažíme na větším ohni 5 minut. Během smažení je jednou obrátíme. Usmažené maso odsuneme na kraj pánve, k vypečené šťávě opatrně přilijeme trochu vody, přimícháme zakysanou smetanu, nakrájenou petrželku a pažitku, dochutíme hořčicí, pepřem a solí.
- 7Steaky dáme na servírovací talíře, polijeme je omáčkou, přidáme dušenou petržel i se šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.