Hovězí steaky s dušenou petrželí

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
8 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Petržel oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Jarní cibulky opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme na tenká kolečka.
  • 3
    Petrželku a pažitku omyjeme a okapané nasekáme najemno.
  • 4
    Hovězí maso omyjeme, osušíme, naporcujeme na 4 steaky, které opepříme a osolíme.
  • 5
    V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, osmažíme na něm nakrájenou petržel, pak ji osolíme a pod pokličkou dusíme na středním ohni 10 minut. Potom k petrželi přisypeme kolečka cibulek a dalších 5 minut za stálého míchání smažíme.
  • 6
    V druhé velké pánvi rozpálíme zbylý olej a steaky na něm smažíme na větším ohni 5 minut. Během smažení je jednou obrátíme. Usmažené maso odsuneme na kraj pánve, k vypečené šťávě opatrně přilijeme trochu vody, přimícháme zakysanou smetanu, nakrájenou petrželku a pažitku, dochutíme hořčicí, pepřem a solí.
  • 7
    Steaky dáme na servírovací talíře, polijeme je omáčkou, přidáme dušenou petržel i se šťávou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.