Hovězí tataráčky se zeleninou
25 min.

Ingredience
- 500gramůHovězí svíčková
- 1kusCibulka jarní
- 1lžičkaKapary sterilované
- 1lžíceTymián sušený
- 1lžíceMajoránka
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaTabasco
- 1špetkaSůl
- 4lžíceOlej olivový
- 250gramůMrkev kořen
- 1kusSalát hlávkový
- 1lžícePažitka
- 1špetkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
7 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
5 g
Cukr
201 mg
Postup přípravy
- 1Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do hrnce. Přidáme 1/2 lžíce oleje, ochutíme solí a pepřem, zalijeme vodou a cca 10min povaříme. Necháme vychladnout, poté je i s vodou, šťávou z poloviny citronu, lžičkou oleje a několika kapkami tabasca rozmixujeme na hladký krém.
- 2Jarní cibulku, petrželku, tymián, majoránku, pažitku a slité kapary nakrájíme nadrobno a vše promícháme s masem nakrájeným najemno. Ochutíme solí, worcesterskou omáčkou, 2 lžícemi oleje a šťávou z poloviny citronu.
- 3Ze směsi vytvarujeme kuličky, rozdělíme na talíře a podáváme s mrkvovým krémem a čerstvým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.