Hovězí závitky s česnekem
145 min.
Ingredience
- 180gramůHovězí maso zadní
- 2lžícePetržel - nať
- 30gramůOlej rostlinný
- 1špetkaOregano sušené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceSolamyl
- 2lžíceBazalka
- 5stroužkůČesnek
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
504 mg
Cukr
131 mg
Postup přípravy
- 1Dva plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem, který jsme drobně posekali a smíchali s usekanou petrželovou natí a deseti gramy oleje.
- 2Plátky zavineme, zajistíme jehlou, případně omotáme nití a vložíme na rozpálený zbytek oleje. V hluboké pánvi maso restujeme ze všech stran, poté zalijeme několika sběračkami vody a na mírném plameni dusíme pod poklicí. V průběhu dušení maso obracíme a podle potřeby ještě podlijeme.
- 3Na závěr přidáme nasekané lístky bazalky, špetku oregana, podle potřeby dochutíme pepřem a solí. Hotové maso vyjmeme a šťávu zahustíme lžící Solamylu rozmíchaného v trošce vody. Po chvilce vaření do omáčky vrátíme závitky, z nichž jsme odstranili jehly, případně nit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.