Hovězí závitky s omáčkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
25 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso nakrájíme na řízky a rozklepeme na tenké plátky. V misce smícháme rozetřený česnek, petrželku, slaninu, sůl, pepř a pomerančovou kůru. Posypeme směsí všechny plátky, zabalíme je a sepneme párátkem.
  • 2
    Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme 1 minutu závitky, občas obrátíme. Poté maso vyndáme z pánve a necháme okapat.
  • 3
    Šťávu v pánvi necháme, přidáme cukr, sůl, pepř a boblkový list. Přivedeme k varu, přilijeme víno a vaříme, aby se část tekutiny vypařila. Poté vrátíme do pánve závitky s černými olivami a vše prohřejeme. Nakonec odstraníme párátka a bobkový list.
  • 4
    Závitky podáváme s omáčkou teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.