Hovězí závitky s omáčkou
40 min.

Ingredience
- 4lžícePetržel - nať
- 4stroužkyČesnek
- 125gramůAnglická slanina
- 0,5kusPomeranče
- 2lžíceOlej olivový
- 3decilitryVíno červené
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaCukr krupice
- 60gramůOlivy černé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 600gramůHovězí maso zadní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
25 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso nakrájíme na řízky a rozklepeme na tenké plátky. V misce smícháme rozetřený česnek, petrželku, slaninu, sůl, pepř a pomerančovou kůru. Posypeme směsí všechny plátky, zabalíme je a sepneme párátkem.
- 2Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme 1 minutu závitky, občas obrátíme. Poté maso vyndáme z pánve a necháme okapat.
- 3Šťávu v pánvi necháme, přidáme cukr, sůl, pepř a boblkový list. Přivedeme k varu, přilijeme víno a vaříme, aby se část tekutiny vypařila. Poté vrátíme do pánve závitky s černými olivami a vše prohřejeme. Nakonec odstraníme párátka a bobkový list.
- 4Závitky podáváme s omáčkou teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.