Hrášek dušený s vepřovým masem
80 min.
Ingredience
- 600gramůHrášek
- 200gramůVepřová plec
- 60gramůTuk
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePažitka
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 100gramůKlobása Dunajská
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
36 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omytou plec nakrájíme na kostičky a osmažíme na tuku. Přidáme rajčatový protlak a znovu osmahneme. Maso osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
- 2Hrášek, utřený česnek a nasekanou pažitku a petrželku osmažíme na zbylém tuku, zaprášíme moukou, podlijeme vodou a rozmícháme. Mírně osolíme a dusíme doměkka.
- 3Ke konci dušení vmícháme měkké maso a klobásu nakrájenou na kolečka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.