Hrášek s krůtími játry
25 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 1kusCibule
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaHořčice
- 3lžíceBalsamico ocet
- 250gramůJátra krůtí
- 1lžičkaOregano sušené
- 1hrstPetržel kudrnka
- 2lžíceTuk
- 400gramůHrachové lusky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
27 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cukrový hrášek omyjeme a krátce povaříme v dostatečném množství osolené vody. Pak ho slijeme, propláchneme v sítu studenou vodou, necháme okapat a vychladlé lusky rozpůlíme.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
- 3V míse metlou smícháme olej a hořčici, dochutíme octem, pepřem a solí, přimícháme cibuli a pak do marinády dáme lusky.
- 4Krůtí játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.
- 5V pánvi rozehřejeme tuk a játra na něm 3 minuty za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Osmažená játra ochutíme oreganem, pepřem a solí. Necháme je mírně vychladnout.
- 6Játra a lusky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.