Hrášková polévka
55 min.
Ingredience
- 1kusBrambory
- 500gramůHrášek
- 1litrVývar zeleninový
- 1kusCeler - nať
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOlej stolní
- 1kusPórek
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
11 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
12 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 130 minut podusíme na oleji nakrájenou cibuli, mrkev, pórek, celer, česnek, bramboru, šunku a petrželku.
- 2Přidáme hrášek a zeleninový vývar. Vaříme pomalu, dokud hrášek nezměkne.
- 3Polovinu polévky odebereme, rozmixujeme a vrátíme k druhé polovině.
- 4Přilijeme smetanu, podle potřeby polévku přihřejeme, opepříme a osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.