Hrášková polévka s tofu a zeleninou
30 min.
Ingredience
- 3kusyMrkev kořen
- 1kusCibule
- 2kusyCeler řapíkatý
- 100gramůTofu uzené
- 1lžíceMargarín
- 500gramůBrambory
- 750gramůHrášek
- 1500mililitrůVývar zeleninový
- 2kusyBobkový list
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
14 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli a mrkev spolu s omytým řapíkatým celerem nakrájíme na kostičky.
- 2V hrnci rozehřejeme margarín a ze všech stran na něm opečeme tofu nakrájené na kostičky. Přidáme celer, mrkev, cibuli a necháme zesklovatět.
- 3Hrášek a oloupané brambory nakrájené na kostičky přidáme do hrnce. Vše zalijeme vývarem, přisypeme nasekanou petrželku, majoránku, bobkové listy a podle chuti osolíme a opepříme. Polévku vaříme do změknutí brambor.
- 4Potom vyjmeme bobkové listy a nakonec polévku dochutíme citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.