Hříbková omáčka s telecími karbanátky
45 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůŠalotka
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 5gramůTymián čerstvý
- 40gramůRajčata sušená sterilovaná
- 500gramůTelecí maso mleté
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůHouby sušené
- 250gramůSmetana 12% (konzumní)
- 10gramůJíška instantní
- 20gramůPetržel - nať
- 4krajíceChléb toastový
- 50mililitrůMléko polotučné
- 60gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1stroužekČesnek
- 20gramůHořčice
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
51 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na trošce másla zesklovatíme šalotku. Střídku chleba nakrájíme na plátky, přelijeme mlékem a důkladně vymačkáme. Chleba, vejce, žloutek, hořčici, tymián a šalotku promícháme. Rajčata pokrájíme na drobné kousky. Smícháme je s chlebovou hmotou a masem, osolíme a opepříme. Vytvarujeme osm karbanátků a v rozpáleném másle je osmažíme dozlatova. Lžíci másla uchováme.
- 2Houby namočíme na 30 minut do 250 ml vlažné vody. Cibuli a česnek podusíme ve zbývajícím másle doměkka. Přidáme namočené houby i s vodou a vaříme 10 minut. Přilijeme smetanu a dále vaříme 10 minut. Omáčku rozmixujeme a podle potřeby zahustíme instantní jíškou. Dochutíme petrželkou a zjemníme šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.