Hříbková omeleta
60 min.
Ingredience
- 300gramůHříbky čerstvé
- 3kusyRohlíky bílé
- 2,5decilitryMléko plnotučné
- 0,5lžícePažitka
- 0,5lžícePetržel kudrnka
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
29 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a osušíme. Pokrájíme je na malé kousky. Rohlíky pokrájíme na kostky, dáme je do mísy, přelijeme mlékem a necháme je rozmočit. Pažitku a petrželku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky.
- 2V rendlíku si rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme k němu hříbky a vydusíme je z vlastní šťávy. Ochutíme je solí, kmínem, pepřem a necháme je vychladnout.
- 3Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. V míse si utřeme zbylé máslo se žloutky do pěny. Přidáme k němu rozmočené rohlíky, pažitku, petrželku, hříbky, prolisovaný česnek a bílky, které jsme vyšlehali na tuhý sníh. Směs dobře promícháme. Zapékací mísu vytřeme olejem, vysypeme strouhankou, směs s hříbky vyklopíme, povrch uhladíme a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C - 220°C přibližně 25 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.