Hrnec s fazolemi a zeleninou

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
11 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
13 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve přelijeme sušené houby 600 ml vařící vody. Necháme 20 minut máčet.
  • 2
    Očistíme, případně oloupeme a nakrájíme čerstvé houby, mrkev, bramboru a fazolové lusky. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, vložíme nakrájenou zeleninu, brambory, čerstvé houby a restujeme 3-4 minuty. Přidáme sušené houby včetně vody, utřený česnek, tymián a šalvěj, osolíme a opepříme. Přilijeme červené víno a vývar. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme bez pokličky asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
  • 3
    Přidáme fazole, zamícháme a vaříme dalších 10 minut.
  • 4
    Z konzervovaných fazolí slijeme vodu, propláchneme je a přidáme do hrnce. Vaříme další 3 minuty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.