Humrové ragú
200 min.
Ingredience
- 1kusPažitka
- 3špetkyPepř černý mletý
- 120gramůŠalotka
- 300gramůPórek
- 50mililitrůOlej olivový
- 200gramůMušle slávky
- 3kusyLangusta
- 1000gramůHumr
- 3špetkySůl
- 70gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůSmetana ke šlehání 30%
- 1kilogramKapr obecný
- 150gramůCeler bulvový
- 150gramůMrkev kořen
- 80gramůPetržel kořen
- 50gramůFenykl sladký - hlíza
- 80gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 600mililitrůVíno muškátové
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1073 kcal
Bílkoviny
103 g
Tuky
45 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu, cibuli a česnek očistíme a pokrájíme na malé kousky. Z humra odřízneme klepeta, rozpůlíme je, z hlavy vyjmeme váček. Maso pokrájíme na menší kusy. Kapra omyjeme, odkrojíme hlavu, ploutve a maso pokrájíme na menší kusy.
- 2Polovinu másla rozpálíme, přidáme pokrájenou zeleninu, cibuli, česnek a krátce osmažíme. Poté přidáme rybí kosti, rybí hlavu a ploutve, pokrájené rybí maso, 2 l vody a polovinu vína. Osolíme a opepříme. Uvedeme k varu a necháme vařit 120 minut. Dle potřeby vývar dochutíme solí a pepřem. Kousky humra orestujeme na rozpáleném másle s olejem do zčervenání.
- 3Podlijeme 750 ml vývaru a zbytkem vína, povaříme 15 minut. Poté přidáme pažitku a pokrájený pórek se šalotkou. Povaříme dalších 15 minut. Přidáme mušle a langusty, povaříme 8 minut. Omáčku zahustíme smetanou, dochutíme solí a pepřem a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.