Husa a la svíčková
180 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 70gramůCukr krupice
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1658 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
139 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na čtvrtky, cibuli nakrájíme nahrubo, jablka omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a vykrájíme jádřince. Husu naporcujeme, osolíme a ze všech stran v kastrolu osmažíme na másle. Odstavíme, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, koření, zalijeme pivem a necháme pod poklicí do druhého dne v chladu.
- 2Druhý den husu dusíme pod poklicí, až je maso téměř měkké. Husu vložíme do pekáče, přidáme jablka a pečeme v předehřáté troubě, až se utvoří křupavá kůrka.
- 3Z omáčky vyjmeme kořenovou zeleninu a rozmixujeme ji v přecezené omáčce. Vmícháme smetanu, cukr, sůl a ocet a necháme provařit.
- 4Hotovou omáčkou přeléváme porce upečené husy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.