Husí cassoulet po bretaňsku

270 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
814 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
58 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
752 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve slané vodě uvaříme fazole, které jsme namočili den předem.
  • 2
    Z husy odřízneme konce křídel, očistíme ji, umyjeme, osušíme, osolíme a bez podlévání vodou upečeme na sádle.
  • 3
    Sádlo, které se z husy vypeklo, slijeme do hrnku.
  • 4
    Na polovině slitého sádla do zlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme klobásu, pokrájenou na kolečka, lisovaný česnek, rajský protlak, vařené fazole i s vodou, ve které jsme je vařili. Osolíme, opepříme a vše povaříme.
  • 5
    Husu nasekáme na 12 dílů, které vložíme zpět do šťávy na pekáč, navršíme na ně připravenou fazolovou směs, posypeme strouhankou a dáme na 20 minut do trouby zapéct.
  • 6
    Podáváme bez přílohy v nádobě, ve které jsme cassoulet pekli.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.