Huspenina ze směsi mas
180 min.
Ingredience
- 200gramůVepřová plec
- 200gramůHusí maso
- 200gramůVepřové nožičky
- 200gramůCibule
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůMrkev kořen
- 2kusyBobkový list
- 2stroužkyČesnek
- 6gramůPaprika mletá sladká
- 60gramůHouby čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 1decilitrOcet kvasný lihový
- 60gramůŽelatina
- 1,5litryVoda pitná
- 5gramůPepř černý mletý
- 8gramůSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
13 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřové, husí maso a nožičky, vložíme do studené vody, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a pozvolna vaříme 1 hodinu. Mezitím uvaříme vejce natrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. K masu přidáme kořenovou zeleninu vcelku, nakrájené houby, prolisovaný česnek a papriku a vaříme další 1 hodinu. Vývar scedíme, obrané maso i zeleninu nakrájíme na malé kousky. Do čistého vývaru rozpustíme želatinu a důkladně promícháme. Poté do připravené formy nalijeme asi 1 cm vývaru se želatinou a počkáme, až ztuhne. Poklademe kousky masa, zeleniny a vajec a zalijeme zbytkem vývaru, necháme ztuhnout a vychladit. Podáváme s octem a cibulí nakrájenou na kolečka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.