Hustá rybí polévka
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 700gramůOkouník mořský
- 3lžíceOlej olivový
- 2kusyRajčata
- 700mililitrůVývar rybí
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 1kilogramKrevety tygří - loupané
- 230gramůMušle srdcovky
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaŠafrán
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
872 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Srdcovky nebo zaděnky namočíme na 30 minut do mírně osolené vody. Poté je vydrhneme, abychom odstranili případný písek, a opláchneme. Měkkýše, kteří mají polámanou schránku nebo se po zaťukání na lasturu neuzavřou, vyhodíme.
- 2Z ryb odstraníme kůži, kosti a nakrájíme je na kousky. Z krevet odlomíme hlavičky a odloupneme krunýře, ocásek jim na ozdobu ponecháme. Krevety na hřbetě nařízneme a odstraníme z nich tenkou černou žilku.
- 3V hrnci zahřejeme olej a za stálého míchání na něm 5 minut pečeme nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájený česnek a opékáme další 2 minuty. Nesmí nám včak zhnědnout.
- 4Přidáme rozpůlená, vydlabaná a nakrájená rajčata, rybí vývar, rajčatový protlak, tymián, šafrán a cukr. Hrnec přiklopíme pokličkou a zvolna 15 minut vaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 5Vložíme do hrnce ryby, srdcovky nebo zaděnky, krevety a vaříme tak dlouho, dokud se schránky měkkýšů neotevřou a rybí maso nezměkne. Všechny uzavřené měkkýše odstraníme. Polévku podáváme ozdobenou nakrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.