Hustá zeleninová polévka s hovězím masem
50 min.
Ingredience
- 90gramůHovězí maso zadní
- 15gramůHouby Shitake sušené
- Omáčka
- 9mililitrůOmáčka sojová světlá
- 2,8gramyČesnek
- 0,5gramSezam - semena
- 0,3gramPepř černý mletý
- 4mililitryOlej sezamový
- 700mililitrůVoda pitná
- 75gramůČervená pasta ze sojových bobů
- 2502gramůSýr sójový - Tofu
- 15gramůPaprika zelená
- 20gramůPaprika červená
- 2,2gramyPaprika mletá sladká
- 24,5gramůPórek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
30 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
17 g
Cukr
686 mg
Postup přípravy
- 1Houby namočíme na jednu hodinu do vody. Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na čtverečky - 2,5cm. Namočené houby osušíme, odřízneme jim nožičky a nakrájíme je na proužky 4cm dlouhé a 0,5cm široké. Sýr Tofu narájíme na 3cm dlouhé a 2cm široké proužky. Kousky masa smícháme s proužky hub a kořenící omáčkou. Pórek a papriky nakrájíme na proužky 2cm x0,2cm diagonálně.
- 2V předehřátém hrnci orestujeme kousky masa a hub, potom přilijeme do hrnce vodu, kterou jsme proplachovali rýži. Ve vodní lázni na prudkém ohni rozmícháme pastu ze sójových bobů do úplného rozpuštění. Když začne pasta vřít, oheň zmírníme na střední a pastu vaříme ještě dalších 10 minut. Do zcela rozpuštěné pasty vmícháme po 10 minutách vaření kousky sýra Tofu, mletou červenou pariku a kosky pórku. Směs vaříme další 2 minuty. Potom přidáme kousky červené a zelené papriky a vaříme už jen minutu.
- 3Nakonec smícháme směs sýru a pasty ze sójových bobů s orestovanými kousky masa a hub.
- 4Pokrm podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.