Indické kuře s mandlemi

55 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
33 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme osolená kuřecí prsíčka a z každé strany je 5 minut dozlatova smažíme. Vyjmeme je a necháme okapat na papírovém ubrousku.
  • 2
    Do horkého oleje přidáme skořici, kardamom, hřebíčky, kmín, bobkový list, zprudka koření 1 minutu mícháme a pražíme.
  • 3
    Vložíme nakrájenou cibuli, drcený česnek, strouhaný zázvor a za občasného míchání několik minut necháme zpěnit. Potom přimícháme garam masalu a cayenský pepř.
  • 4
    Do pánve vrátíme kuřecí maso. Přilijeme smetanu a odměřené množství vody. Přikryjeme a 20 minut velmi zvolna podusíme, až maso změkne. Odstraníme skořicovou kůru, hřebíčky a bobkový list.
  • 5
    Přimícháme jogurt, ochutíme, případně přisolíme, opepříme a prohřejeme. Hotové kari rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme rozinkami, nakrájenými opraženými mandlemi a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.