Indické kuře s mandlemi
55 min.
Ingredience
- 800gramůKuřecí prsa
- 10gramůSkořice celá
- 4kusyHřebíček
- 10gramůKmín římský
- 1kusBobkový list
- 150gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůZázvor celý
- 5gramůGaram masala
- 3gramyPepř cayenský
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceVoda pitná
- 150gramůJogurt bílý
- 80gramůMandle
- 5gramůKardamom
- 60gramůHrozinky
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
33 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme osolená kuřecí prsíčka a z každé strany je 5 minut dozlatova smažíme. Vyjmeme je a necháme okapat na papírovém ubrousku.
- 2Do horkého oleje přidáme skořici, kardamom, hřebíčky, kmín, bobkový list, zprudka koření 1 minutu mícháme a pražíme.
- 3Vložíme nakrájenou cibuli, drcený česnek, strouhaný zázvor a za občasného míchání několik minut necháme zpěnit. Potom přimícháme garam masalu a cayenský pepř.
- 4Do pánve vrátíme kuřecí maso. Přilijeme smetanu a odměřené množství vody. Přikryjeme a 20 minut velmi zvolna podusíme, až maso změkne. Odstraníme skořicovou kůru, hřebíčky a bobkový list.
- 5Přimícháme jogurt, ochutíme, případně přisolíme, opepříme a prohřejeme. Hotové kari rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme rozinkami, nakrájenými opraženými mandlemi a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.