Indický květákový salát

57 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
22 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný květák omyjeme, rozdělíme na růžičky. Z fazolek odřízneme konce, překrojíme na půlky. Omytou mrkev a petržel očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle.
  • 2
    Do hrnce vlijeme 2 litry vody, špetkou solí osolíme, přivedeme k varu. Vložíme květák, povaříme 7-8 minut a vybereme, propláchneme studenou vodou a necháme v cedníku okapat. Vodu přivedeme opět k varu, vložíme fazolky, které povaříme 4-5 minuty. Scedíme, opláchneme studenou vodou a necháme také okapat. Mrkev a petržel povaříme 4 minuty, také ochladíme studenou vodou a necháme v sítku okapat.
  • 3
    Květák, fazolky, mrkev a petržel vložíme do vhodné misky, přidáme na tenké a malé kousky nakrájenou papriku, na tenké proužky nakrájený česnek, osolíme a vše dobře promícháme.
  • 4
    Příprava zálivky: Chilli papričky překrojíme podélně, vybereme semínka, papričky drobně nasekáme a dáme do vhodné nádoby. Přilijeme kokosové mléko, přidáme kari pastu, nakonec zakysanou smetanu. Dobře metlou prošleháme. Dochutíme solí, pepřem, octem. Nakonec přimícháme olej, ještě důkladně metlou prošleháme.
  • 5
    Zeleninu smícháme spolu se zeleninou, posypeme nasucho opraženými slunečnicovými semínky a necháme 30 minut v lednici odležet.
  • 6
    Před podáváním salát porcujeme na jednotlivé talíře a ozdobíme voňavou mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.