Italská polévka Minestrone

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
16 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu pokrájíme na velmi malé kousky a pokrájíme na slabé proužky nebo nastrouháme nahrubo, vložíme do hrnce, trochu osolíme a dáme na oheň. Jakmile se začne trochu škvařit, přidáme zeleninu. Karotku, brambory a brukev nakrájené na kostičky, list řapíkatého celeru posekaného na jemno, srdíčko zelí pokrájeného na proužky a oloupaná, jádřinců zbavená rajčata pokrájená nadrobno. Zalijeme vývarem a vaříme 30 minut.
  • 2
    Nyní přidáme čerstvý hrášek, mladé fazolky a rýži. Vaříme dalších 40 minut. Minutu před koncem vaření přidáme 2 prolisované stroužky česneku, posekanou bazalku a kerblík.
  • 3
    Podáváme v polévkové míse s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.