Italská polévka Minestrone
90 min.
Ingredience
- 15gramůCeler řapíkatý
- 150gramůBrambory
- 3kusyRajčata
- 150gramůHrášek
- 60gramůFazole bílé
- 100gramůRýže loupaná
- 80gramůBrukev řepka
- 15gramůKerblík
- 100gramůZelí hlávkové bílé
- 15gramůBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 80gramůKarotka
- 60gramůSlanina vepřová
- 40gramůAnglická slanina
- 2lžičkySůl
- 2litryBujón hovězí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
16 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Slaninu pokrájíme na velmi malé kousky a pokrájíme na slabé proužky nebo nastrouháme nahrubo, vložíme do hrnce, trochu osolíme a dáme na oheň. Jakmile se začne trochu škvařit, přidáme zeleninu. Karotku, brambory a brukev nakrájené na kostičky, list řapíkatého celeru posekaného na jemno, srdíčko zelí pokrájeného na proužky a oloupaná, jádřinců zbavená rajčata pokrájená nadrobno. Zalijeme vývarem a vaříme 30 minut.
- 2Nyní přidáme čerstvý hrášek, mladé fazolky a rýži. Vaříme dalších 40 minut. Minutu před koncem vaření přidáme 2 prolisované stroužky česneku, posekanou bazalku a kerblík.
- 3Podáváme v polévkové míse s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.