Italská zálivka
10 min.
Ingredience
- 1lžičkaHořčice v prášku
- 1hrnekOlej stolní
- 1špetkaOregano sušené
- 1špetkaBazalka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžičkyWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCukr krupice
- 1špetkaTymián sušený
- 1stroužekČesnek
- 0,25hrnekOcet kvasný lihový
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3704 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
401 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
604 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Olej vlijeme do větší nádoby a metličkou do něj zašleháme sůl, pepř, cukr, najemno nastrouhaný česnek, oregano, tymián, bazalku, hořčičný prášek, mletou papriku a worcesterskou omáčku. Na závěr vmícháme ocet.
- 2Zálivku můžeme uchovávat v lednici v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.