Italské cannelloni podávané s hlávkovou čekankou

105 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
26 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Pokrájíme je na kousky. Omyjeme a oškrábeme mrkev. Oloupeme cibuli. Omyjeme řapíkatý celer. Všechnu zeleninu, tedy cibuli, mrkev a celer pokrájíme na kostičky.
  • 2
    V pánvi zahřejeme 3 lžíce oleje. Vložíme na něj mrkev, celer a půlku množství cibule. Přidáme k nim kousky rajčat a nadrobno nasekané oregano. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a dusíme 20 minut.
  • 3
    Opláchneme hlávku čekanky a pokrájíme ji na tenké nudličky. Cukety omyjeme a pokrájíme podélně na plátky a ty ještě příčně na nudličky. Nadrobno nasekáme česnek a slaninu pokrájíme na kostičky.
  • 4
    V pánvi zahřejeme olivový olej a vložíme na něj zesklovatět druhou část cibule, česnek a slaninu. Pak vložíme nudličky z čekanky a opečeme je. Osolíme, opepříme a dáme stranou ze sporáku. Předehřejeme troubu na 200 ºC.
  • 5
    V misce utřeme tvaroh s lístky bazalky, na kostičky pokrájeným máslovým sýrem a nadrobno nasekanou bazalkou. Přidáme vychladlou dušenou zeleninu. Opět osolíme a opepříme. Hmotou plníme cannelloni.
  • 6
    Naplněné cannelloni skládáme do zapékací misky a zalijeme rajčatovou omáčkou. Posypeme nastrouhaným parmezánem a zakapeme zbytkem oleje. 30 minut zapékáme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.