Italské cannelloni podávané s hlávkovou čekankou
105 min.
Ingredience
- 500gramůRajčata
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyCibule
- 1kusCeler řapíkatý
- 8lžicOlej olivový
- 20gramůOregano čerstvé
- 4špetkySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 125mililitrůMasový vývar
- 500gramůČekanka
- 500gramůCuketa
- 50gramůSlanina vepřová
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůTvaroh jemný
- 20gramůBazalka
- 100gramůSýr Cottage
- 20kusůCannelloni
- 60gramůSýr Parmezán
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
26 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Pokrájíme je na kousky. Omyjeme a oškrábeme mrkev. Oloupeme cibuli. Omyjeme řapíkatý celer. Všechnu zeleninu, tedy cibuli, mrkev a celer pokrájíme na kostičky.
- 2V pánvi zahřejeme 3 lžíce oleje. Vložíme na něj mrkev, celer a půlku množství cibule. Přidáme k nim kousky rajčat a nadrobno nasekané oregano. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a dusíme 20 minut.
- 3Opláchneme hlávku čekanky a pokrájíme ji na tenké nudličky. Cukety omyjeme a pokrájíme podélně na plátky a ty ještě příčně na nudličky. Nadrobno nasekáme česnek a slaninu pokrájíme na kostičky.
- 4V pánvi zahřejeme olivový olej a vložíme na něj zesklovatět druhou část cibule, česnek a slaninu. Pak vložíme nudličky z čekanky a opečeme je. Osolíme, opepříme a dáme stranou ze sporáku. Předehřejeme troubu na 200 ºC.
- 5V misce utřeme tvaroh s lístky bazalky, na kostičky pokrájeným máslovým sýrem a nadrobno nasekanou bazalkou. Přidáme vychladlou dušenou zeleninu. Opět osolíme a opepříme. Hmotou plníme cannelloni.
- 6Naplněné cannelloni skládáme do zapékací misky a zalijeme rajčatovou omáčkou. Posypeme nastrouhaným parmezánem a zakapeme zbytkem oleje. 30 minut zapékáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.