Italské ravioly podávané s omáčkou z rajčat
70 min.
Ingredience
- Na náplň
- 1kusPaprika červená
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusCuketa
- 2lžíceHrášek
- 30gramůMáslo čerstvé
- 200gramůTvaroh jemný
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 50gramůSýr Parmezán
- 10kusůBazalka
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- Na omáčku
- 700gramůRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceOlej olivový
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 20gramůTymián čerstvý
- 125mililitrůMasový vývar
- 50gramůSýr Parmezán
- 1litrVoda pitná
- Na těsto
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyVejce slepičí
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
844 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
34 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do misky vložíme mouku, vejce a olej. Postupně ze všeho vypracujeme tužší nudlové těsto. Zabalíme do utěrky a necháme 20 minut odpočinout.
- 2Omyjeme zeleninu. Papriku rozkrojíme na poloviny, odstraníme bílé žebroví a semínka. Pokrájíme ji na kostičky. Řapíkatý celer rozkrájíme na kousky. Cuketu a oškrábanou mrkev také pokrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo vložíme na něj kousky zeleniny a přidáme hrášek. 5 minut dusíme a nakonec osolíme. Necháme vychladnout.
- 3V misce utřeme tvaroh se žloutkem. Vmícháme zeleninu a nadrobno nasekanou bazalku. Osolíme a opepříme, přidáme nastrouhaný parmezán.
- 4Ve vroucí vodě spaříme rajčata. Oloupeme z nich slupku a pokrájíme je na kostičky.
- 5Na pánev vlijeme olej a rozpálíme. Oloupeme česnek a vložíme na olej. Přidáme pokrájená rajčata, najemno nasekaný rozmarýn a tymián. Zalijeme vývarem a dusíme 20 minut.
- 6Na dvě části rozdělíme nudlové těsto. Z každé části těsta vyválíme plát silný asi 2 milimetry. Na jeden plát klademe s odstupem asi 4 centimetrů malé kopečky zeleniny. Pak na něj přiložíme druhý plát a kolem náplně přitiskneme. Rádýlkem krájíme vyplněné čtverečky. Jejich okraje by měly být pevně přitisknuté k sobě.
- 7Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Ravioly v ní vaříme asi 5 minut.
- 8Podáváme přelité omáčkou a posypané nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.