Italské ravioly podávané s omáčkou z rajčat

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
844 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
34 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky vložíme mouku, vejce a olej. Postupně ze všeho vypracujeme tužší nudlové těsto. Zabalíme do utěrky a necháme 20 minut odpočinout.
  • 2
    Omyjeme zeleninu. Papriku rozkrojíme na poloviny, odstraníme bílé žebroví a semínka. Pokrájíme ji na kostičky. Řapíkatý celer rozkrájíme na kousky. Cuketu a oškrábanou mrkev také pokrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo vložíme na něj kousky zeleniny a přidáme hrášek. 5 minut dusíme a nakonec osolíme. Necháme vychladnout.
  • 3
    V misce utřeme tvaroh se žloutkem. Vmícháme zeleninu a nadrobno nasekanou bazalku. Osolíme a opepříme, přidáme nastrouhaný parmezán.
  • 4
    Ve vroucí vodě spaříme rajčata. Oloupeme z nich slupku a pokrájíme je na kostičky.
  • 5
    Na pánev vlijeme olej a rozpálíme. Oloupeme česnek a vložíme na olej. Přidáme pokrájená rajčata, najemno nasekaný rozmarýn a tymián. Zalijeme vývarem a dusíme 20 minut.
  • 6
    Na dvě části rozdělíme nudlové těsto. Z každé části těsta vyválíme plát silný asi 2 milimetry. Na jeden plát klademe s odstupem asi 4 centimetrů malé kopečky zeleniny. Pak na něj přiložíme druhý plát a kolem náplně přitiskneme. Rádýlkem krájíme vyplněné čtverečky. Jejich okraje by měly být pevně přitisknuté k sobě.
  • 7
    Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Ravioly v ní vaříme asi 5 minut.
  • 8
    Podáváme přelité omáčkou a posypané nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.