Italské rizoto s paprikami
45 min.
Ingredience
- 30gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 2stroužkyČesnek
- 6lžicOlej olivový
- 200gramůRýže loupaná
- 750mililitrůMasový vývar
- 50gramůPažitka
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme papriky, rozkrájíme je na poloviny, odstraníme bílé žebroví a semínka. Pokrájíme je na kostičky. Oloupeme česnek a nasekáme nadrobno.
- 2Na pánev vlijeme olej, rozehřejeme a přidáme na něj papriky a česnek. Dusíme 10 minut, potom vsypeme rýži a jemně nasekaný tymián. Přiléváme vroucí vývar a zprudka vaříme 20 minut, dokud se všechen vývar nevsákne.
- 3Nakonec hotové rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.