Italské sardinky
30 min.
Ingredience
- Bruschetta
- 650gramůSardinka obecná
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusPažitka
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyRajčata
- 2špetkyCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
20 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Gril rozpálíme na středně vysokou teplotu. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, opečeme na něm česnek doměkka. Krajíčky bílého chleba opečeme pod předehřátým grilem z obou stran dozlatova. Dáme je do zapékací misky a udržujeme teplé v mírně předehřáté troubě.
- 2Na pánev dáme sardinky a opékáme je po obou stranách celkem 5 minut. Posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a nakrájenou petrželkou, podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Krajíčky opečeného chleba potřeme z jedné strany česnekem a řeznou plochou rajčat. Bruschettu a sardinky upravíme na talíře, doplníme kolečky rajčat a cibule, ozdobíme pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.