Italské sardinky

30 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
20 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Gril rozpálíme na středně vysokou teplotu. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, opečeme na něm česnek doměkka. Krajíčky bílého chleba opečeme pod předehřátým grilem z obou stran dozlatova. Dáme je do zapékací misky a udržujeme teplé v mírně předehřáté troubě.
  • 2
    Na pánev dáme sardinky a opékáme je po obou stranách celkem 5 minut. Posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a nakrájenou petrželkou, podle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Krajíčky opečeného chleba potřeme z jedné strany česnekem a řeznou plochou rajčat. Bruschettu a sardinky upravíme na talíře, doplníme kolečky rajčat a cibule, ozdobíme pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.