Italský salát z čerstvých lišek
30 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 5lžicOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžícePetržel - nať
- 1stroužekČesnek
- 1kusFeferony
- 500gramůLišky čerstvé
- 100gramůOkurky nakládané
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
137 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté lišky krátce povaříme, necháme je okapat, vychladnout, větší houby nakrájíme na kousky.
- 2Oloupanou cibuli rozkrájíme na kroužky, feferonku zbavíme semínek a pokrájíme na jemno, okurky krájíme na kostičky. Všechny suroviny vložíme do salátové mísy.
- 3Česnek utřený se solí smícháme s pepřem, octem a olejem, nalijeme do mísy na připravené lišky, cibuli, feferonku, okurky, vše promícháme.
- 4Před podáváním necháme salát nejméně 2 hodiny v chladu odležet. Podáváme posypaný nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.