Jáhlová polévka s játrovými knedlíčky

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
3 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
659 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jáhly dáme do síta a přelijeme je vařící vodou. Dáme do hrnce a zalijeme 0,8 l vody. Přivedeme k varu, pak snížíme teplotu, přidáme 2 kostky hovězího bujonu a pomalu vaříme přibližně 20–25 minut.
  • 2
    Omyjeme pažitku s petrželkou a drobně bylinky pokrájíme.
  • 3
    Pak si připravíme játrové knedlíčky: očištěná vepřová játra omyjeme, česnek a cibuli očistíme a vše pomeleme na masovém strojku. Játra v misce smícháme s pohankovou moukou, vajíčkem, paprikou, mletým pepřem a 0,5 dl vody. Směs dobře vymícháme a když jsou jáhly téměř uvařené, lžičkou vykrajujeme játrovou směs a knedlíčky zaváříme do polévky. Vaříme ještě minimálně 10 minut.
  • 4
    Hotovou polévku dochutíme solí, přimícháme bylinky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.