Jambalaya
40 min.
Ingredience
- 450gramůVepřová kýta
- 2kusyCibule
- 1lžíceSádlo škvařené
- 450gramůŠunka dušená
- 150gramůKlobása Chorizo
- 1kusBobkový list
- 40gramůPetržel - nať
- 2kusyHřebíček
- 1,25litryHovězí vývar základní
- 125gramůRýže loupaná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaSůl
- 25lžičekChilli omáčka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
36 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme najemno, šunku a chorizo nakrájíme na kostičky, petržel nasekáme najemno.
- 2V silnostěnném kastrolu rozpálíme sádlo, vsypeme do něj maso, cibuli a za častého míchání smažíme dozlatova. Poté vmícháme šunku, chorizo, koření (hřebíček rozdrtíme), sůl, zalijeme vývarem a vaříme na mírném plameni. Po deseti minutách přidáme dobře propláchnutou rýži a vaříme, dokud rýže nezměkne. Před podáváním ochutíme chilli omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.