Jambalaya s krevetami
42 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůRajčata
- 1kusPaprika červená
- 1kusCeler řapíkatý
- 200gramůKlobása uzená
- 2lžíceOlej rostlinný
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 1špetkaSůl
- 180gramůRýže loupaná
- 1lžičkaTabasco
- 1kusBobkový list
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 0,5litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
13 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Konzervu rajčat necháme okapat a pak je nasekáme. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme nadrobno. Papriku omyjeme, vyjmeme semínka a spolu s celerem ji jemně nasekáme. Klobásu nakrájíme na tenké plátky.
- 2V hrnci rozpálíme olej a podusíme na něm vyloupané čerstvé nebo mražené krevety. Když zrůžoví, vyjmeme je z hrnce a odložíme stranou.
- 3Do hrnce dáme nakrájenou zeleninu, klobásu a za občasného míchání dusíme asi 2 minuty. Osolíme, přidáme rýži a vše podusíme.
- 4Přidáme vývar, rajčata, tymián, tabasco, bobkový list a směs přivedeme k varu. Zmírníme teplotu, hrnec přiklopíme a vše ještě asi 15 minut vaříme mírným varem, až je rýže téměř hotová a tekutina se zcela vsákla.
- 5Do rýže lehce přimícháme krevety, přiklopíme a necháme ještě asi 5 minut zvolna vařit, aby se krevety dobře prohřály a rýže došla.
- 6Vyjmeme bobkový list, opepříme a upravíme na mísu. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.