Jambalaya se šunkou, paprikami a olivami
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyPaprikové lusky čerstvé
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 3lžíceOlej rostlinný
- 220gramůRýže loupaná
- 500mililitrůVývar slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 12kusůOlivy černé
- 1stroužekČesnek
- 200gramůKlobása Dunajská
- 350gramůŠunka dušená
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1099 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
75 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
15 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na plátky nakrájenou klobásu, oloupanou, nasekanou cibuli s česnekem a na kostičky nakrájenou šunku opečeme na pánvi na oleji. Přidáme propláchnutou rýži, očištěné, nadrobno nakrájené papriky a vše podusíme asi 3 minuty.
- 2Potom vmícháme rajčata, přilijeme vývar a pod pokličkou zvolna vaříme asi 20 minut.
- 3Před podáváním pokrm osolíme, opepříme a vmícháme olivy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.