Janovská zeleninová polévka

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
24 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na drobné kousky nakrájíme cibuli, celer a mrkev. Ve větším hrnci rozehřejeme olej a smažíme nakrájenou zeleninu pří mírné teplotě 5-7 minut, často mícháme.
  • 2
    Přidáme nakrájené fazolové lusky, na plátky nakrájenou cuketu, na kostičky nakrájenou bramboru a na kousky nakrájenou kapustu. Smažíme za stálého míchání asi 3 minuty. Poté přidáme lilek, nakládané fazole a rajčata a smažíme další 3 minuty. Přilijeme vývar, podle chuti osolíme a opepříme. Uvedeme do varu, promícháme, přikryjeme poklicí a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Občas zamícháme.
  • 3
    Mezitím zpracujeme v kuchyňském robotu na pesto: čerstvou bazalku, česnek, piniové oříšky, nastrouhaný parmezán a olivový olej, až získáme jemnou omáčku. Můžeme přidat 15-45 ml vody.
  • 4
    Těstoviny nalámané na malé kousky přidáme do polévky. Vaříme 5 minut. Přidáme pesto a dobře promícháme a vaříme další 3 minuty. Polévku ochutnáme a popřípadě dokořeníme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.