Janovská zeleninová polévka
85 min.
Ingredience
- 45mililitrůVoda pitná
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCibule
- 2kusyCeler řapíkatý
- 45mililitrůOlej olivový
- 1kusCuketa
- 1kusLilek
- 2kusyRajčata
- 1200mililitrůVývar zeleninový
- 90gramůŠpagety sépiové
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,25kusKapusta kadeřavá
- 20kusůBazalka
- 1kusBrambory rané
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceSýr Parmezán
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 200gramůFazole bílé sterilované
- 2lžičkyOříšky piniové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
24 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na drobné kousky nakrájíme cibuli, celer a mrkev. Ve větším hrnci rozehřejeme olej a smažíme nakrájenou zeleninu pří mírné teplotě 5-7 minut, často mícháme.
- 2Přidáme nakrájené fazolové lusky, na plátky nakrájenou cuketu, na kostičky nakrájenou bramboru a na kousky nakrájenou kapustu. Smažíme za stálého míchání asi 3 minuty. Poté přidáme lilek, nakládané fazole a rajčata a smažíme další 3 minuty. Přilijeme vývar, podle chuti osolíme a opepříme. Uvedeme do varu, promícháme, přikryjeme poklicí a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Občas zamícháme.
- 3Mezitím zpracujeme v kuchyňském robotu na pesto: čerstvou bazalku, česnek, piniové oříšky, nastrouhaný parmezán a olivový olej, až získáme jemnou omáčku. Můžeme přidat 15-45 ml vody.
- 4Těstoviny nalámané na malé kousky přidáme do polévky. Vaříme 5 minut. Přidáme pesto a dobře promícháme a vaříme další 3 minuty. Polévku ochutnáme a popřípadě dokořeníme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.