Japchae – nudle se zeleninou
25 min.
Ingredience
- 120gramůOmáčka sójová
- 2lžíceMed včelí
- 220gramůNudle vaječné
- 1kusCibule
- 6kusůShiitake houby
- 3kusyCibulka jarní
- 3stroužkyČesnek
- 50gramůKapusta hlávková
- 7gramůPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceSezam - semena
- 2lžičkyOlej sezamový
- 2kusyMrkev kořen
- 2lžičkyOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
14 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
25 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na tenké plátky. Mrkev nakrájíme na tenké nudličky.
- 2Houby namočíme v teplé vodě, až změknou tak je nakrájíme na plátky.
- 3V mističce spolu smícháme sójovou omáčku, med a sezamový olej. Dáme stranou.
- 4Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Poté do nich vmícháme dresink ze sójové omáčky a dáme stranou.
- 5Na olivovém oleji opečeme ve woku cibuli a mrkev. Po třech minutách vmícháme i houby, polovinu nasekaných jarních cibulek, utřený česnek a kapustu nakrájenou na proužky. Osolíme a opepříme a smažíme doměkka. Poté přidáme nudle a pořádně promícháme.
- 6Podáváme posypané sezamovými semínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.