Japchae – nudle se zeleninou

25 min.
Vietnam

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
14 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
25 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme na tenké plátky. Mrkev nakrájíme na tenké nudličky.
  • 2
    Houby namočíme v teplé vodě, až změknou tak je nakrájíme na plátky.
  • 3
    V mističce spolu smícháme sójovou omáčku, med a sezamový olej. Dáme stranou.
  • 4
    Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Poté do nich vmícháme dresink ze sójové omáčky a dáme stranou.
  • 5
    Na olivovém oleji opečeme ve woku cibuli a mrkev. Po třech minutách vmícháme i houby, polovinu nasekaných jarních cibulek, utřený česnek a kapustu nakrájenou na proužky. Osolíme a opepříme a smažíme doměkka. Poté přidáme nudle a pořádně promícháme.
  • 6
    Podáváme posypané sezamovými semínky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.