Jarní rýžový salát se zeleninou
75 min.
Ingredience
- 5centilitrůVoda pitná
- 1kusCibule
- 4lžíceOlej rostlinný
- 259gramůRýže loupaná
- 5gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 150gramůCuketa
- 150gramůChřest bílý
- 150gramůHrášek
- 3lžíceOcet vinný
- 6lžicOlej olivový
- 1lžíceHořčice
- 2kusyMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno až zesklovatí. Přidáme rýži, ještě 1 minutu restujeme, potom podlijeme 5 dl vody, osolíme, promícháme a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 20 minut.
- 2Mezitím očistíme zeleninu a nakrájíme na tenká kolečka. Na zbylém oleji osmažíme cibuli, prolisovaný česnek, přidáme hrášek a ostatní zeleninu a dusíme na mírném ohni 8 minut. Osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a necháme dalších 5 minut dusit, potom odstavíme a necháme chladnout.
- 3Připravíme si dresink ze soli, octa, hořčice, olivového oleje a špetky pepře.
- 4Hotovou rýži nasypeme do mísy, přidáme vychladlou zeleninu a dresink a lehce promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.