Jarní rýžový salát se zeleninou

75 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno až zesklovatí. Přidáme rýži, ještě 1 minutu restujeme, potom podlijeme 5 dl vody, osolíme, promícháme a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 20 minut.
  • 2
    Mezitím očistíme zeleninu a nakrájíme na tenká kolečka. Na zbylém oleji osmažíme cibuli, prolisovaný česnek, přidáme hrášek a ostatní zeleninu a dusíme na mírném ohni 8 minut. Osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a necháme dalších 5 minut dusit, potom odstavíme a necháme chladnout.
  • 3
    Připravíme si dresink ze soli, octa, hořčice, olivového oleje a špetky pepře.
  • 4
    Hotovou rýži nasypeme do mísy, přidáme vychladlou zeleninu a dresink a lehce promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.