Jarní skopové ragú

75 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
809 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
31 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
20 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na větší pánvi rozpálíme asi polovinu oleje, kotlety obalíme v mouce smíchané se solí, pepřem a tymiánem. Kotlety po 4 kusech osmahneme a přendáme do pekáče.
  • 2
    Na výpeku z pánve osmažíme na jemno nakrájenou šalotku a utřený česnek, přilijeme vývar, přivedeme k varu. Na prudším ohni necháme trochu odpařit a přidáme oloupaná, na hrubo pokrájená rajčata.
  • 3
    Omáčku nalijeme na maso a obrátíme, aby se kotlety rovnoměrně pokryly. Přidáme svazek bylinek, zakryjeme a 30 minut pečeme v troubě na 180°C, až maso změkne. Asi po 10 minutách přidáme mrkev a brambory. 15 minut před koncem pečení přidáme i tuřín, fazolky, hrášek a jarní cibulku.
  • 4
    Po 30 minutách pečení odebereme maso a zeleninu, která je již měkká. Odpaříme část omáčky prudkým varem a povaříme zeleninu, která ještě není zcela hotová. Před podáváním polijeme maso a zeleninu omáčkou a posypeme petrželí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.