Jarní skopové ragú
75 min.
Ingredience
- Jarní zelenina
- 12kusůBrambory
- 6kusůTuřín
- 8kusůMrkev kořen
- 340gramůHrášek
- 1lžícePetržel - nať
- 12kusůCibule
- 225gramůFazolové lusky zelené
- 6lžicOlej stolní
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaTymián sušený
- 2kusyŠalotka
- 570mililitrůVývar z hovězích kostí
- 140mililitrůVíno bílé
- 5kusůRajčata
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 800gramůSkopové kotlety
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
809 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
31 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
20 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Na větší pánvi rozpálíme asi polovinu oleje, kotlety obalíme v mouce smíchané se solí, pepřem a tymiánem. Kotlety po 4 kusech osmahneme a přendáme do pekáče.
- 2Na výpeku z pánve osmažíme na jemno nakrájenou šalotku a utřený česnek, přilijeme vývar, přivedeme k varu. Na prudším ohni necháme trochu odpařit a přidáme oloupaná, na hrubo pokrájená rajčata.
- 3Omáčku nalijeme na maso a obrátíme, aby se kotlety rovnoměrně pokryly. Přidáme svazek bylinek, zakryjeme a 30 minut pečeme v troubě na 180°C, až maso změkne. Asi po 10 minutách přidáme mrkev a brambory. 15 minut před koncem pečení přidáme i tuřín, fazolky, hrášek a jarní cibulku.
- 4Po 30 minutách pečení odebereme maso a zeleninu, která je již měkká. Odpaříme část omáčky prudkým varem a povaříme zeleninu, která ještě není zcela hotová. Před podáváním polijeme maso a zeleninu omáčkou a posypeme petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.