Játrová paštika levná

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřová játra umeleme na strojku, vařené brambory šťouchadlem rozmačkáme.
  • 2
    Na hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a stáhneme z ohně. Přidáme mletá játra, rozmačkané brambory, vejce, dušenou rýži, ochutíme solí, pepřem a zasypeme strouhankou. Vše spolu promícháme a vypracujeme těsto.
  • 3
    Pekáček vymažeme sádlem a těsto do něj vložíme. Povrch těsta v pekáčku pokryjeme plátky slaniny. Pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut. V průběhu pečení paštiku poléváme vypečeným tukem.
  • 4
    Hotovou paštiku necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme s pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.