Játrová paštika levná
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 80gramůSádlo škvařené
- 300gramůJátra vepřová
- 120gramůBrambory
- 50gramůRýže dušená
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůStrouhanka
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusVejce slepičí
- 300gramůChléb konzumní
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřová játra umeleme na strojku, vařené brambory šťouchadlem rozmačkáme.
- 2Na hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a stáhneme z ohně. Přidáme mletá játra, rozmačkané brambory, vejce, dušenou rýži, ochutíme solí, pepřem a zasypeme strouhankou. Vše spolu promícháme a vypracujeme těsto.
- 3Pekáček vymažeme sádlem a těsto do něj vložíme. Povrch těsta v pekáčku pokryjeme plátky slaniny. Pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut. V průběhu pečení paštiku poléváme vypečeným tukem.
- 4Hotovou paštiku necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.