Játrové kuličky a tymiánovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 500gramůJátra vepřová
- 50gramůSýr Parmezán
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2špetkySkořice mletá
- 1špetkaSůl
- 6lžicStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 2kusyTymián čerstvý
- 250gramůSýr Ricotta
- 200gramůZakysaná smetana
- 1špetkaKmín drcený
- 250gramůHouby čerstvé
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaTymián sušený
- 20mililitrůOlej slunečnicový
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 2lžíceMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1848 kcal
Bílkoviny
109 g
Tuky
123 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
16 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve nameleme a smícháme očištěná kuřecí nebo vepřová játra se sýrem, drceným česnekem, mlékem, vejci, měkkým máslem, citronovou šťávou, mletou skořicí, solí, lžičkou sušeného nebo čerstvého tymiánu a majoránky, strouhankou a pepřem v tužší těsto a necháme ho v chladu ztuhnout.
- 2Mezitím si připravíme tymiánovou omáčku. Na oleji osmažíme dozlatova najemno nakrájenou cibuli, přidáme tymián, citronovou šťávu a odstavíme z ohně. Hned k tomu vmícháme ricottu, zakysanou smetanu a osolíme.
- 3Z játrového těsta vytvoříme kuličky a osmažíme je na olivovém oleji. Necháme je okapat na papírovém ubrousku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.