Jehněčí biryani
105 min.
Ingredience
- 4gramyŠafrán
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůCibule
- 2gramyZázvor
- 600gramůJehněčí maso
- 5gramůSůl
- 4gramyHřebíček
- 2gramyKardamom
- 5gramůKmín římský
- 2gramySkořice celá
- 2gramyChilli
- 2gramyMuškátový oříšek
- 180gramůJogurt bílý
- 80gramůHrozinky
- 1decilitrVoda pitná
- 80gramůMandle pražené solené
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
29 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Vlákna šafránu namočíme do vlažné vody. Ve woku rozpustíme máslo a osmahneme cibuli nakrájenou najemno, přidáme prolisovaný česnek a koření a ještě 1 minutu orestujeme. Na tento základ vložíme jehněčí maso nakrájené na nudličky a 5 minut opečeme ze všech stran.
- 2Přisypeme hrozinky, zalijeme jogurtem a šafránovou vodou a necháme 45 minut povařit na mírném ohni.
- 3Hotový pokrm podáváme posypaný nasekanými opraženými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.