Jehněčí bujón s orientálním kořením
130 min.
Ingredience
- Jehněčí masový vývar
- 2kusyBobkový list
- 3kusyCibule
- 750gramůJehněčí krkovice
- 200gramůKosti hovězí morkové
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyNové koření celé
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaPepř černý celý
- 60gramůPetržel - nať
- 200gramůPórek
- 0,5lžíceSůl
- 2decilitryVíno bílé
- 1,5litryVoda pitná
- 200gramůKvěták
- 3stroužkyČesnek
- 60gramůCeler - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
60 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Libeček a petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2Přivedeme k varu jehněčí čistý masový vývar, ochutíme ho mletým koriandrem, římským kmínem a hořčičným semínkem. Přidáme krájený libeček s petrželkou, pomalu vaříme 5 minut.
- 3Horký jehněčí bujón nalijeme do misek a podáváme.
- 4Jehněčí masový vývar:
- 5Omyté hovězí morkové kosti a jehněčí krkovičku dáme do většího hrnce a zalijeme vodou. Necháme vařit, když přijde k varu, teplotu zmírníme. Po 3 - 5 minutách maso vyjmeme, vodu slijeme a dáme znovu vařit s 1,5 litrem čisté vody. Přidáme očištěné a omyté cibule, kterým necháme slupku, jen je překrojíme napůl. Do vývaru přidáme 3 oloupané stroužky česneku, celý svazek petrželové a celerové natě, bobkový list, nové a černé koření. Až se začne voda vařit, zmírníme teplotu, zakryjeme pokličkou, necháme jen mírně probublávat. Tímto způsobem zůstane vývar čistý.
- 6Mezitím si očistíme a omyjeme pórek s květákem. Pórek pokrájíme na kolečka, květák rozdělíme na růžičky. V pánvi na rozpuštěném másle pórek zpěníme. Během vaření přilijeme 2 dl bílého vína. Po hodině vaření přidáme do vývaru květák s pórkem a zeleninu vaříme ještě 30 - 45 minut. Až bude maso měkké, vyjmeme ho z vývaru.
- 7Přecedíme do druhého hrnce, ochutíme solí, pepřem a můžeme podávat s nakrájenými plátky masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.