Jehněčí bujón s orientálním kořením

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
60 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Libeček a petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 2
    Přivedeme k varu jehněčí čistý masový vývar, ochutíme ho mletým koriandrem, římským kmínem a hořčičným semínkem. Přidáme krájený libeček s petrželkou, pomalu vaříme 5 minut.
  • 3
    Horký jehněčí bujón nalijeme do misek a podáváme.
  • 4
    Jehněčí masový vývar:
  • 5
    Omyté hovězí morkové kosti a jehněčí krkovičku dáme do většího hrnce a zalijeme vodou. Necháme vařit, když přijde k varu, teplotu zmírníme. Po 3 - 5 minutách maso vyjmeme, vodu slijeme a dáme znovu vařit s 1,5 litrem čisté vody. Přidáme očištěné a omyté cibule, kterým necháme slupku, jen je překrojíme napůl. Do vývaru přidáme 3 oloupané stroužky česneku, celý svazek petrželové a celerové natě, bobkový list, nové a černé koření. Až se začne voda vařit, zmírníme teplotu, zakryjeme pokličkou, necháme jen mírně probublávat. Tímto způsobem zůstane vývar čistý.
  • 6
    Mezitím si očistíme a omyjeme pórek s květákem. Pórek pokrájíme na kolečka, květák rozdělíme na růžičky. V pánvi na rozpuštěném másle pórek zpěníme. Během vaření přilijeme 2 dl bílého vína. Po hodině vaření přidáme do vývaru květák s pórkem a zeleninu vaříme ještě 30 - 45 minut. Až bude maso měkké, vyjmeme ho z vývaru.
  • 7
    Přecedíme do druhého hrnce, ochutíme solí, pepřem a můžeme podávat s nakrájenými plátky masa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.