Jehněčí dušené plátky
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPaprika červená
- 1kusBrambory
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaKari koření
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 500gramůJehněčí maso
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 50mililitrůProtlak rajčatový sterilovaný
- 20gramůOřechy Kešu
- 40mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
29 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si všechny suroviny. Cibuli nakrájíme nadrobno, papriku na nudličky, brambory na kostičky. Rozpálíme na pánvi olej a pokrájenou zeleninu spolu s prolisovaným česnekem 5 minut osmažíme, dokud nám zelenina nezměkne.
- 2Maso nakrájíme na plátky a přidáme k zelenině, okořeníme kari, solí a pepřem dle vlastní chuti. Pokrm zalijeme vývarem a rajčatovým protlakem. Důkladně zamícháme, zakryjeme pokličkou a necháme 15 minut dusit, aby nám maso změklo. Na závěr už jen posypeme nasekanými oříšky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.