Jehněčí karé na červeném víně
50 min.
Ingredience
- 4kusyJehněčí kotlety
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 6kusůCibulka jarní
- 80mililitrůVíno červené
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 50gramůStrouhanka
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaHořčice
- 1lžičkaTymián sušený
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
36 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Kotlety zbavíme tuku a do masa vetřeme pepř a sůl. Ve velké pánvi rozpálíme olivový olej a kotlety na něm zprudka opečeme 1 minutu po každé straně.
- 2Pánev vložíme do trouby a pečeme ještě 8 minut. Potom kotlety z pánve vyjmeme a udržujeme v teple.
- 3Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Odstraníme většinu omastku z pánve a na zbytku jarní cibulku osmahneme. Podlijeme vínem a vývarem a omáčku svaříme na poloviční množství.
- 4Oloupeme česnek, nakrájíme ho nadrobno a smícháme se strouhankou. Kotlety potřeme hořčicí a česnekovou strouhankou.
- 5Omáčku zjemníme máslem a tymiánem, osolíme a opepříme. Jehněčí karé podáváme s omáčkou. Jako přílohu podáváme pečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.