Jehněčí karé na červeném víně

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
36 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Kotlety zbavíme tuku a do masa vetřeme pepř a sůl. Ve velké pánvi rozpálíme olivový olej a kotlety na něm zprudka opečeme 1 minutu po každé straně.
  • 2
    Pánev vložíme do trouby a pečeme ještě 8 minut. Potom kotlety z pánve vyjmeme a udržujeme v teple.
  • 3
    Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Odstraníme většinu omastku z pánve a na zbytku jarní cibulku osmahneme. Podlijeme vínem a vývarem a omáčku svaříme na poloviční množství.
  • 4
    Oloupeme česnek, nakrájíme ho nadrobno a smícháme se strouhankou. Kotlety potřeme hořčicí a česnekovou strouhankou.
  • 5
    Omáčku zjemníme máslem a tymiánem, osolíme a opepříme. Jehněčí karé podáváme s omáčkou. Jako přílohu podáváme pečené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.