Jehněčí karé na portském víně

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
805 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
51 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
800 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Jehněčí karé nakrájíme na kotlety, očistíme, omyjeme, osušíme a do masa vetřeme sůl a pepř. Na ohnivzdorné pánvi rozpálíme olivový olej a jehněčí kotlety na něm zprudka opečeme. Z každé strany asi minutu.
  • 2
    Pánev s kotletami vložíme do předehřáté trouby a maso pečeme dalších 10 minut. Poté kotlety vyjmeme a udržujeme v teple.
  • 3
    Šalotku očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi, ve které jsme pekli kotlety, šalotku orestujeme, podlijeme portským vínem, zeleninovým vývarem a necháme svařit na poloviční množství. Přidáme máslo, oregano, osolíme, opepříme a promícháme.
  • 4
    Česnek oloupeme, najemno nasekáme a smícháme se strouhankou. Kotlety potřeme hořčicí a česnekovou strouhankou.
  • 5
    Takto připravené jehněčí kotlety servírujeme na talíře a podáváme s omáčkou z portského vína.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.