Jehněčí karé na portském víně
45 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí kotlety
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOregano sušené
- 3kusyŠalotka
- 80mililitrůVíno portské
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 2stroužkyČesnek
- 70gramůStrouhanka
- 1lžičkaHořčice francouzská
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
805 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
51 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
800 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Jehněčí karé nakrájíme na kotlety, očistíme, omyjeme, osušíme a do masa vetřeme sůl a pepř. Na ohnivzdorné pánvi rozpálíme olivový olej a jehněčí kotlety na něm zprudka opečeme. Z každé strany asi minutu.
- 2Pánev s kotletami vložíme do předehřáté trouby a maso pečeme dalších 10 minut. Poté kotlety vyjmeme a udržujeme v teple.
- 3Šalotku očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi, ve které jsme pekli kotlety, šalotku orestujeme, podlijeme portským vínem, zeleninovým vývarem a necháme svařit na poloviční množství. Přidáme máslo, oregano, osolíme, opepříme a promícháme.
- 4Česnek oloupeme, najemno nasekáme a smícháme se strouhankou. Kotlety potřeme hořčicí a česnekovou strouhankou.
- 5Takto připravené jehněčí kotlety servírujeme na talíře a podáváme s omáčkou z portského vína.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.