Jehněčí karé na rozmarýnu
35 min.
Ingredience
- 2kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 6lžicOlej olivový
- 1lžičkaPažitka
- 1lžičkaBazalka
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kilogramJehněčí kotlety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
46 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
255 mg
Cukr
54 mg
Postup přípravy
- 1Šalotku a česnek oloupeme a najemno nakrájíme. V menší misce smícháme olivový olej, šalotku, česnek, najemno nasekanou pažitku, bazalku a rozmarýn, osolíme a opepříme.
- 2Jehněčí karé omyjeme, očistíme, osušíme a pokrájíme na kotlety. Okraje na několika místech nakrojíme. Kotlety vložíme do mísy, přelijeme připravenou marinádou a vložíme přes noc marinovat do chladničky.
- 3Grilovací pánev rozpálíme a marinové maso na ní grilujeme asi 7 minut za každé strany. Ihned poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.